Keresőoptimalizálás


Mi a keresőoptimalizálás?

Magyarországon majdnem minden internetező (közel 100%) a Google keresőt használja, ha meg szeretne találni valamit az interneten. Ezért fontos, hogy a leendő ügyfelei, vásárlói az Ön honlapját minél előkelőbb helyen találják meg a Google keresőben. A keresőoptimalizálás célja, hogy honlapja minél jobb helyezést érjen el a Google keresőben. Ennek érdekében honlapját tartalom és kód szinten kell optimalizálni, valamint szakmai katalógusokban, közösségi oldalakon kell elhelyezni.


Miért érdemes keresőoptimalizálni honlapját?

Mivel az internetezők – akik a tevékenységét leíró kulcsszavakat keresik – a Google keresőoldaláról indulnak, így az ott elért jó helyezés több új potenciális ügyfelet irányít honlapjára, ahol megismerhetik termékét, szolgáltatását.

Az internet használata dinamikusan növekszik, a legtöbb ember számára elsődleges információforrást jelent, a mobil eszközök (okos telefon, tablet) terjedése pedig további lendületet ad az internet használatának. Potenciális ügyfelei tehát egyre inkább az interneten keresik az Ön által kínált terméket, szolgáltatást.

Kíváncsi rá, hogy konkurensei mennyire használják az internet lehetőségeit? Tegyen egy próbát néhány szóval, vagy szóösszetétellel a Google keresőben, és ellenőrizze le konkurensei helyezésit.


Mi az, ami NEM számít keresőoptimalizálásnak?
  1. A honlapja puszta léte nem elegendő ahhoz, hogy a Google akár csak az első 1000 találat között is megjelenítse weblapját az Ön számára fontos kulcsszavakra.
  2. Ha cégnevét beírva a Google első 10 találati helyének valamelyikén jelenik meg honlapja, még önmagában nem fog Önnek új látogatókat hozni, hiszen cégnevére csak azok keresnek, akik azt már egy másik fórumon (hirdetésben, névjegykártyán, stb.) megismerték.
  3. A keresőoptimalizálás nem feltétlenül szakterülete a honlap készítőjének, rendszergazdájának, ezért, a keresőoptimalizálás lehetőségének megadásán kívül nem is várható el tőle más. Az sem hozza előre a Google találati listáján honlapját, ha "beregisztrálja" weboldalát a keresőkbe, vagy megcélzott kulcsszavát elhelyezi honlapja számos helyén.

A keresőoptimalizálás fajtái
Egyszerű linképítés
Az Önnel megbeszélt kulcsszavak szerint elhelyezzük honlapját internetes katalógusokban, linkmegosztókban, ahonnan honlapja linket, azaz kattintható hivatkozást fog kapni. Ez a keresőoptimalizálás egyik alapköve. Ebben az esetben az elfogadott linkek számát garantáljuk.
A linképítés előtt célszerű kulcsszókutatást végezni, vagyis megnézni, hogy melyek a kapcsolódó kifejezések, amelyek a honlapjával kapcsolatban keresettek az interneten.
Alap optimalizálás
Útmutatásainak megfelelően kiválasztunk 25-30 közepesen erős kulcsszavat, ezekből 10-re garantáltan behozzuk az oldalt a google első 10 helyének valamelyikére. 10 kulcsszó esetében 1 hónapig ingyenesen garantáljuk a google első 10 helyének valamelyikét. A munka elkészülési ideje 1-3 hónap.
Garantált helyezés
A megbeszélt kulcsszavakra konkrét helyezést garantálunk, pl. 1., 2., 3. hely, vagy az első 10. hely valamelyike, megegyezés szerint. Az elért helyezéseket 1 hónapig ingyen fenntartjuk (fizetés csak utána esedékes), majd a havi fenntartás az egyszeri díj 10%-a.